mandag den 30. januar 2012

I Will Survive



Når vi taler coverversioner, er det svært ikke at komme ind på (nu hedengangne) R.E.M. De har lavet en del af slagsen og det ville selvsagt være for meget, at skulle nævne dem alle her. Dog vil jeg ikke undlade at nævne deres favntag med Velvet Underground numrene ”Femme Fatale” og ”There She Goes Again”. Deres ret så fantastiske omgang med Robyn Hitchcocks ”Arms Of Love” - og talrige, mere eller mindre kuriøse coverversioner på deres årlige fanklub julesingler falder mig også ind. Her er alt fra Television, Mission Of Burma til Gloria Gaynor blevet fortolket - det er netop den sidstnævnte jeg vil fremhæve i dette tilfælde.

Gloria Gaynors discohymne ”I Will Survive” (i øvrigt også “fortolket” af Andy Kaufman, som R.E.M. selv hyldede på ”Man On The Moon”) bliver på gruppens julesingle fra 1996 omdannet fra et lettere dunkende disconummer til en melankolsk, akustisk lille sag. Nummerets tekst kommer til at fremstå langt mere vedkommende iklædt Peter Bucks løstspillede akkorder – og det til trods for, at Michael Stipe ikke kan huske alle ordene!! Det sidste giver egentlig blot nummeret autencitet - og vidner måske også om, at det er indspillet under påvirkning af andet end appelsinvand....?

Jeg kunne også have valgt R.E.M.s udgave af Chris Isaaks ”Wicked Game”, der året før havde været julesinglens omdrejningspunkt. Nummeret rummer samme lyd og tilgang til grundmaterialet, men det blev altså i mine ører, et af deres bedste bidrag til covergenren, når det skal findes i den mere kuriøse afdeling!

1 kommentar:

  1. En meget, meget fin version, hvor de er tro mod originalen såvel som deres egen lyd

    SvarSlet