mandag den 20. februar 2012

Neil Young revisited

Her på matriklen bliver det nærmest opfattet som blasfemi, når andre kunstnere kaster sig ud i fortolkninger af Neil Youngs sange. Det har dog ikke afholdt nogen fra at gøre det! Nogle med større held end andre.

Men - to bands får tilgivelse for deres forsøg. Også fordi, det er to bands, jeg enten har lyttet meget til tidligere eller fortsat lytter meget til.

I førstnævnte kategori hører engelske The Mission til. I 1987 udgiver de albummet The First Chapter, der rummer en række af bandets første singler, b-sider med videre. Iblandt disse er Youngs majæstetiske Like a hurricane. Bandets udgave er faktisk første gang, jeg hører dette nummer, og hvor Young bliver mere præsent end vag omtale i diverse musikblade. Jeg hylder i dag selvsagt originalen i langt højere grad end Missions eller for den sags skyld andres forsøg med den, men Mission formår at ramme sangen og teksten ind i deres eget univers - på plade og live. Og her 25 år efter, kan de fortsat være tilfredse med forsøget. Lyt selv her.

Like a hurricane er i al sin storhed og desperation selvsagt en signatursang for Young. En anden er Only love can break your heart. I 1990 single-debuterer de meget fine Saint Etienne, og det er med netop deres udgave af Only love can break your heart. Og med Moira Lambert på vokal frem for det senere permanente medlem, Sarah Cracknell. Versionen ligger tæt op af originalen, men tilført de elektroniske dyder, bandet sidenhen læner sig op af og forfiner til perfektion. Og opdaterer originalen til en meget fængende version. Lyt selv her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar