onsdag den 1. februar 2012

Lad os da bare hive en stak fordomme på bordet, og konstatere at der er noget med Abba og bøsser. De sidstnævnte er glade for de førstnævnte, og mon ikke de efterhånden har brugt så mange penge på plader, at kærligheden er gengældt. Her er tre gode eksempler:


Erasure "Gimme Gimme Gimme (A Man After Midnight)"
Jeg savner det indledende ..moment mal ich bin ganz atemlos.. fra den liveoptagelse, der er på "The Two Ring Circus", men i mangel af bedre er denne udgave noget nær identisk. Senere scorede Erasure gedigne hits med såvel "lay All Your Love On Me" som "Take a Chance On Me" fra ep'en "Abba-Esque" udsendt i 1992.

Czars "Angel Eyes"
Et af de mindre kendte Abbanumre fortolket af et skammeligt overset orkester, hvor manden med den fløjlsbløde vokal dog siden hen har fået sin velfortjente plads i spotlyset. John Grant fik roser i stor stil for "Queen of Denmark", hvor hans seksualitet på ingen måde blev forsøgt skjult. Han var dog i en god del år en del af Czars, der i 2006 udsendte den freaking fantastiske coverplade "Sorry I Made You Cry", hvorfra dette nummer stammer.

Woodpigeon "Lay All Your Love On Me"
Jeg synes Woodpigeon er svært undervurderede, og er der nogen retfærdighed i denne verden, så får Mark Hamilton også det fortjente spotlight en dag. Coverversioner har alle dage været en stor del af Woodpigeon, og ganske jævnligt bliver der lagt nye fortolkninger op til download. Hans udgave af Abbas "Lay All Your Love On Me" hører helt klart til i den bedre afdeling.

2 kommentarer:

  1. Dejlige numre... Og har just set, at Sinead O´Connor på sit kommende soloudspil fortolker "Queen Of Denmark" nummeret

    SvarSlet
  2. Fine sager, du der har fundet frem.

    SvarSlet