lørdag den 18. februar 2012

Where the Streets Have No Name

Som oftest er coverversionen en mere eller mindre ekspicit hyldest til originalversionen, og kunstneren bag denne. Den kan dog også være ironisk eller som i dette tilfælde nærmest ude på at latterliggøre originalen. Det er vist tilfældet med Pet Shop Boys version af det store U2-hit Where the Streets Have No Name. Nummeret blev udgivet i 1991som en dobbelt a-side single med sangen How Can You Excepect To Be Taken Seriously på den anden side, der netop var en sarkastisk kommentar til fx Sting og ikke mindst U2s frelsermanerer.
Where the Streets Have No Name gjorder de gode herrer Tennant & Lowe til en elegant discosag og fik tilmed flettet det gamle tresserpophit Can't Take My Eyes Off You ind. Skulle jeg lave en liste over de mest originale coverversioner, ville Pet Shop Boys version være højt på listen. Lyt med HER.

3 kommentarer:

  1. Et ganske fint cover, bestemt. Jeg er ganske bevidst om ironien og deres afsky for U2s frelskeattituder, men ikke desto mindre er det jo en utrolig tro mod originalen-version rent faktisk. Det fremhæver jo sådan set bare originalens kvaliteter.

    SvarSlet
  2. Det var lige et cover, jeg havde glemt alt om, men det er eddermame fedt!

    SvarSlet
  3. Bonos kommentar nummeret var vist "what have I done to deserve this"

    SvarSlet