mandag den 16. april 2012

Emma

Jeg har her tidligere skrevet om en coverversion lavet af Sisters of mercy. Men der var her tale om én, der blev spillet til koncerter og optrådte på diverse bootlegs. Men i 1987/88 smider de singlen Dominion på gaden, og på b-siden optræder Emma. En midt-70'er-sang, der oprindeligt blev udgivet af Hot Chocolate. Et band, der fortsat i min optik står for den lidt for sødmefulde og letbenede soul-disco, og konstrasten mellem Errol Browns halvpinlige forsøg på at lyde som Marvin Gaye og Otis Redding, og så Andrew Eldritchs afgrundsdybe stemme, kunne næppe være større.

I den musikalske grundtone læner Sisters of mercy sig op af forlægget, men gør også nummeret til sit eget - Sisters of mercy-classic, med tunge basgange, trommemaskine og en mur af storladne guitarer. Og samtidig giver Eldritch den meget tragiske og sørgmodige tekst den troværdighed og ægthed, som originalen ikke var i nærheden af at have.

Alt i alt et god eksempel på, at coverversionen kan være bedre en originalen, men som altid afhænger det også af ørene, der lytter. Men uden flere omsvøb, her er Sisters of mercy's udgave af Emma:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar